MExT Racing Team verlengt zijn titel in klasse 1 en wordt opnieuw Belcar vicekampioen algemeen

Net als vorig seizoen heeft MExT Racing Team in de Belcar de titel klasse 1 veroverd en het West-Vlaamse team werd in extremis vice kampioen na een uitstekende race van Koen Wauters, Kris Wauters & Xavier Stevens. Zodoende hebben de troepen van team owner Lieven Goegebuer hun stunt van vorig seizoen netjes over gedaan. Maar evident was het niet met een 0-resultaat als start van het seizoen in Francorchamps en een zware crash afgelopen weekend tijdens de kwalificaties.

MExT Racing Team legt basis voor titelverlenging via winst in 24 Hours of Zolder

MExT Racing heeft opnieuw een schitterende 24 Hours of Zolder achter de rug. Na de maidentrip van vorig jaar, toen het West-Vlaamse team tweede algemeen werd na Belgium Racing, heeft het kwintet Koen & Kris Wauters, Xavier Stevens, Lieven Goegebuer & Dries Vanthoor bevestigd dat 2016 geen toevalstreffer was. Ook het team was bij de les, want tijdens de puntendeling na 6 en 12 uren wedstrijd lagen ze telkens aan de kop binnen de Klasse. Door de Klasse te winnen plukken ze de volle puntenoogst en komen ze zodoende aan de leiding in Klasse 1 van het Belcar Endurance Championship. En dat terwijl ze tijdens de eerste race van het seizoen nog aan de kant stonden met een defecte versnellingsbak.   

Perfect weekend voor regerend kampioen MExT Racing

Na de winst tijdens het New Race Festival vorige maand heeft Het West-Vlaams team nu ook de Zolder Superprix aan zijn palmares toegevoegd. Na een perfect weekend bolde de Porsche 911 Cup reeds voor de tweede maal dit seizoen als winnaar in de Klasse 1 over de meet. Bovendien werd het duo Xavier Stevens / Kris Wauters derde algemeen tussen de proto’s en zodoende mochten de regerende kampioenen tweemaal richting podium.

Eerste seizoenzege in Belcar Klasse 1 voor regerend kampioen MExT Racing Team

Na de breuk in de versnellingsbak tijdens de seizoenopener van het Belcar Endurance Championship 2017 in Spa-Francorchamps, mocht het deze keer op Circuit Zolder niet mis gaan voor het MExT Racing Team. Het puntenverlies zal het trio Koen & Kris Wauters en Xavier Stevens een gans seizoen blijven achtervolgen, maar niets is verloren. Het West-Vlaams team stond er terug en ging na een mooie strijd met de zege lopen in de Klasse 1 voor Cup wagens en GT +3000cc. Ze werden bovendien ook mooi zesde algemeen na vier proto’s en een snellere Lamborghini Super Trofeo die in de gastklasse reed.

MExT Racing Team met zelfde bezetting naar Belcar 2017

Never change a winning team moeten ze hebben gedacht bij MExT Racing Team toe ze hun pilotenbezetting bespraken voor 2017. Met Koen en Kris Wauters en Xavier Stevens maakte teameigenaar Lieven Goegebuer zijn team bekend, terwijl Lieven zelf zich opnieuw zal concentreren op de 24 Hours of Zolder.